Er is geen serieus restaurant dat zonder kan: een koelcel in de keuken. Wanneer je aanzienlijke hoeveelheden bezoekers langs krijgt in jouw goedlopende restaurant, dan betekent dat nou eenmaal dat je ook aanzienlijke hoeveelheden voedsel op voorraad dient te hebben. Een grote koeling is in dat geval absoluut geen overbodige luxe. Integendeel, vele restaurants zouden niet zonder kunnen. Een professionele cel voorziet jou van de juiste ruimte en de juiste temperatuur om ervoor te kunnen zorgen dat je altijd genoeg ingrediënten op voorraad hebt. Ook al reeds voorbereide onderdelen van gerechten kun je perfect bewaren in de koelcel totdat je ze ’s avonds nodig hebt wanneer je zaak vol begint te stromen met klanten. Duidelijk dus dat zo’n uit de kluiten gewassen koelkast een belangrijke investering is. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je er een gaat kopen? Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Wat is jouw budget?Het begint allemaal met geld. Het is misschien een inkoppertje, maar ook voor de aankoop van een koelcel geldt dat het belangrijk is je af te vragen hoeveel budget je hiervoor beschikbaar hebt. Want het is een diepte investering. Dit betekent eigenlijk dat het niet alleen maar een kwestie is van hoeveel geld je hebt liggen. Bij de aankoop van een koelcel, nemen je mogelijkheden in de keuken namelijk aanzienlijk toe. Bedenk maar, je kunt met zo’n gekoelde opslag aanzienlijk meer voedsel bewaren dan zonder. En dus kan je ook meer gerechten verkopen en klanten bedienen. Bedenk dus goed, wat gaat de komst van een koelcel betekenen voor mijn inkomsten? Waar ga je de koelcel plaatsen?Alvorens je overgaat tot de aanschaf van een gigantische koelunit, is het wel aan te raden goed te bedenken en uit te meten waar je de cel gaat plaatsen. Zo kun je ‘m in of vlak naast de keuken plaatsen. Dit heeft overduidelijk zijn voordelen aangezien je koks dan snel en gemakkelijk in en uit de cel kunnen tijdens het service. Niets is zo frustrerend voor een hardwerkende kok als een heel eind te moeten lopen om net dat ene ingrediënt te zoeken terwijl de rest van het gerecht al klaar staat. Daartegenover staat de ruimte die een dergelijke cel inneemt. Plaats je de koelcel in de keuken, dan staat hij wel lekker dichtbij, maar daar lever je dan ook een hoop ruimte mee in die je anders goed zou kunnen gebruiken. Zet je de cel wat verder weg van de keuken, dan kan je er doorgaans meer in kwijt, want meer ruimte. Ben je op zoek naar een horeca koelkast? Bekijk dan vandaag wat HorecaRama voor jou kan betekenen! Hoeveel ruimte heb je nodig voor een koelcel?De keuze voor een cel hangt dus in grote mate af van de ruimte die je hebt. Dat maakt het een en ander ook wel weer simpel. Als je eenmaal hebt bepaald wat de maximale ruimte en dus grootte van je koelcel is, moet je je ook nog wel even afvragen of je al die ruimte aan koeling wel nodig hebt. Misschien ben je al geholpen met een kleine cel en een aparte ijsblokjesmachine. Dit speelt weer in op de vraag die we hierboven al even ter sprake brachten: wat gaat de komst van een koelcel betekenen voor de hoeveelheid mensen die jij kan gaan bedienen? Zie je nog grote groeimogelijkheden, dan is een grotere cel absoluut een slimme en te rechtvaardigen investering! |